Relació d'actes Cinquantenari UCS Imprimeix

A continuació teniu un llistat amb la relació d'actes duts a terme al llarg de l'any 2008 en motiu del 50è Aniversari de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya:

 • Mes de març

  Presentació del logo del Cinquantenari durant els actes de la Cloenda del Campionat de Catalunya 2007.

 • Mes d'abril

  Jornades La sardana i l'aigua, que es va dur a terme a Cornellà el dia 12 d'abril. Es va fer una conferència intitulada La sardana i l'aigua, on s'explicaven les similituds entre la dansa i l'aigua; després es va realitzar una visita guiada a les instal·lacions del Museu AGBAR de les Aigües, i va finalitzar amb un concert de sardanes a l'Auditori, amb sardanes relacionades amb el motiu de l'aigua. El concert el va realitzar la Cobla Ciutat de Cornellà, que també enguany celebra el seu 25è aniversari, i es va cloure amb l'estrena d'una obra simfònica per a cobla: La Unió de Colles: un mar de sardanes, del mestre Josep Clavé.

 • Mes de juny

  Acte central del Cinquantenari a Montserrat, amb la presència de més de 100 colles sardanistes d'arreu de Catalunya. Es va fer una ofrena floral durant la missa convectual, després també es va fer una recepció del Mossèn Pare Abat a representants de les colles sardanistes i a la Junta de l'Entitat, i finalment es va fer una ballada de sardanes, amb la presència de totes les colles corresponentment abillades per a l'ocasió, a les Places situades al davant del Monestir. L'acte central va acabar amb un dinar de Germanor al Restaurant de Montserrat.

 • Mes de juliol i tot agost

  Exposició fotogràfica de Ramon Camps, fotògraf molt vinculat a les colles sardanistes, on es feia una retrospectiva sobre la història de les colles sardanistes. La mostra es va exposar a Vic, durant la Festa Major, i es preveu que més endavant visiti més poblacions de tot Catalunya.

  El dia 12 de juliol es va celebrar a Vic el macroconcurs de Colles Sardanistes, amb la presència de les millors colles sardanistes de tot Catalunya, al Recinte Firal El Sucre.

 • Mes de setembre

  Convocatòria del Certamen Musical 50è aniversari UCS. Es premiaran les dues millors sardanes i una tercera que triarà el públic assistent al Concert de presentació, celebrat el mes de març del 2009. Posteriorment s'editarà un CD amb totes les sardanes premiades.

 • Mes d'octubre

  Edició i presentació d'una xapa de cava commemorativa del Cinquantenari de la UCS. La presentació es va fer el dia 18 de novembre a Terrassa.