Visita al Celler Espelt Imprimeix
divendres, 24 d'abril de 2009 00:15

Us trametem una informació que s'ha fet circular des de la Territorial de les Comarques Gironines.

Hola Colles, com tots ja sabeu el passat 15 de març hi va haver la Cloenda del Campionat de Catalunya a Agramunt. Al matí es va fer l'audició de les 11 sardanes que participaven en el Certamen Musical 50è Aniversari de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, i la proclamació de sardanes guanyadores; els premis van ser:

  • 1er. Premi DE CÀ L'ESPELT SES VINYES de Jaume Cristau i Brunet
  • 2on Premi A L'AMIC SEBASTIÀ de Jordi Moraleda i Perxachs
  • Dos Accèssits.
  • Premi Popular UN ESTEL PER A TU d'Alfred Abad i Gascon.

I la resta de sardanes seran dedicades a la terra on ens trobarem fins arribar a 9 sardanes

Bé, aquí comença el perquè d'aquesta nota informativa. El compositor Sr. Jaume Cristau i el propietari del Celler ESPELT, al qual es dedica la sardana guanyadora, Sr. Damià Abella, són de terres empordaneses, com que el propietari del celler està molt content amb la sardana, ha volgut que aquesta fou interpretada en el lloc on està inspirada, per això, en converses mantingudes, em va demanar si seria possible que colles sardanistes anessin a la masia on hi ha el celler a ballar aquesta sardana i la resta de guanyadores i d'altres relacionades amb les contrades on es troba la vinya.

Per aquest motiu totes les colles grans i veteranes de la Territorial que hi vulguin venir estan convidades. El dia que han decidit per fer-ho es el 26 d'abril que coincideix amb el concurs de Figueres.

La festa començarà al matí amb una visita al celler, tot seguit una ballada de sardanes, de set tirades, amb la cobla tres vents de Perpinyà i desprès un àpat ofert per al celler, per a les cinc de la tarda tornar a ser a Figueres, hora de preparar-se per començar el concurs.

Per assistir a l'àpat caldrà donar confirmació d'assistència.

Eduard Ayats