Història de la UCS - Pàgina 3 Imprimeix
Índex d'article
Història de la UCS
Pàgina 2
Pàgina 3
Totes les pàgines

Obra de divulgació musical

Tots els dies festius al matí i els dimecres d'estiu a la tarda es duen a terme ballades de sardanes al pla de la Catedral de Barcelona.

Juntament amb "Amics dels Concerts" de l'Agrupació Cultural i Folklòrica de Barcelona, la UCS organitza el tradicional Concert de Nadal.

Ensenyament

La Unió de Colles Sardanistes ha intervingut activament en l'elaboració dels principals programes de l'ensenyament reglat de la Sardana, com ho és el Saltem i Ballem impulsat i patrocinat en el seu moment per "la Caixa de Pensions", i el Curs de Formació de Monitors Sardanistes que imparteix la Federació Sardanista de Catalunya.

Components de les colles sardanistes, actuen com a monitors en l'ensenyament de la Sardana, en nombroses escoles, entitats i institucions del País. Cal destacar la seva massiva participació en L'ESCOLA DE SARDANES DE "EL CORTE INGLÉS" en la totalitat de les seves edicions a Barcelona Ciutat i a Sabadell. També ha editat darrerament un Video de TÈCNIQUES D'ASSAIG adreçat a les colles sardanistes.

Publicacions

UNIÓ és la revista de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya. Confeccionada amb un excel·lent nivell de qualitat, és oberta a totes les manifestacions de la cultura popular de Catalunya. De publicació aproximadament trimestral, és una revista moderna, dinàmica i compromesa. La revista UNIÓ té una amplia distribució a través de dansaires de colles, organitzadors de concursos, entitats, institucions i nombrosos subscriptors particulars.

Un cop finalitzada la temporada de concursos, l'Àrea de Campionat de la Unió de Colles confecciona el que es coneix com a Llibre Blanc del Campionat o Anuari, que recull de forma exhaustiva tot allò que ha intervingut en el seu desenvolupament: concursos, colles participants, classificacions finals de totes les categories, jurats, dades estadístiques, anècdotes etc. Aquesta publicació es lliura gratuïtament a les colles, jurats, delegats, etc. en el decurs de la Cloenda del Campionat.